VMBO


 


Maatwerk voor het Vmbo:  vlakke meetkunde, ruimtemeetkunde, tekenen van functies en krommen.
 

  Het programma kan in het VMBO worden gebruikt. Voor eindtermen op het gebied van vlakke meetkunde, ruimtemeetkunde en grafieken zijn speciale kant-en-klare lesbrieven ontworpen. De docent kan bij een onderwerp een geschikte lesbrief kiezen en deze in de klas uitdelen of via internet beschikbaar stellen aan zijn leerlingen.
De leerlingen kunnen in eigen tempo de lesbrieven doorwerken. In tegenstelling tot het werken uit het boek zijn nu de tekeningen tastbaar, verdraaibaar en er zijn bewegende elementen ingebouwd. De tekening kan in fases worden opgebouwd, zodat de leerling ziet, hoe je in stapjes tot de eindfiguur komt.
Zo kan een ruimtelijke figuur in elke stand bekeken worden, en kunnen onderdelen ervan draaien. Je kunt doorsnedes maken en deze eruit lichten op ware grootte. Je kunt lengtes en hoeken opvragen.
Bij formules kun je tabel en grafiek zien en kun je bestuderen hoe de grafiek verandert als je getallen in de formule (in stapjes) verandert. Je kunt berekeningen (nulpunten, snijpunten, raaklijnen) laten maken.

Verderop staan een aantal verkleinde tekeningen. Wanneer je op de tekening dubbelklikt, wordt deze vergroot en voorzien van uitleg.

U kunt het vragenformulier invullen wanneer u nog algemene wensen of vragen hebt.
Voor specifieke wiskundige vragen kunt u de auteur e-mailen.

De software downloaden: downloadpagina.

Kant en klare lesbrieven: (Deze kunnen ook met de demoversie van het programma volledig, zonder beperkingen, in de klas gebruikt worden.)

U kunt de lesbrieven downloaden op de downloadpagina.

Je kunt hieronder op een tekening klikken om deze in het groot, met uitleg te krijgen.
 
Oppervlakte pijlpunt Driehoekje draaien Molenwieken Stelling van Pythagoras Twee co÷rdinaten
Drie co÷rdinaten Kubus Diamant in doos De draaimolen Pythagoras in de ruimte
Een huisje Functies tekenen Een cilinder Ingewikkeld Perspectief